Let me email u..

Wednesday, 23 July 2014

Anak takut ke sekolah? apa dah jadi? :(



It's a very tough moment in my life..sebagai seorang ibu..bila anak tak mahu ke sekolah.
Padahal anak Ateen seorang yg periang dan suka berkawan. Sangat2 kecewa bila disebabkan oleh cikgu2 yg suka mengejek dan kawan2 yg suka mengusik, mengejek dan bersifat cemburu.

Bukan nak puji diri,tapi anak Ateen mmg bagus dlm pelajaran dan suka menyanyi menari so takde sebab cikgu nak cari pasal. Dengan kawan2 pun dia suka..selalu dengar dia berceloteh psl kawan2..psl apa dimakan,kawan pergi jalan2 mana.,and selalu puji kawan.

Tapi sejak kebelakangan ni,kawan baik mula bersifat cemburu bila cikgu slalu puji kawan c Mia (anak Ateen ni) sbb cikgu puji pn pelik sangat. Budak tu pelajaran kurang..rupa paras pn kurang dari anak Ateen..(bukan nk mengata) just for explanation. So Ateen pn pelik..mungkin cikgu suka mngusik anak Ateen yg pandai ckp ni..(she is 6yr old) atau ada masalah dlaman yg buat cikgu ni slalu point salah pd anak Ateen.
Homework siap..dlm kelas exellent..tapi balik rumah sedih cikgu kata mata dia x cantik,rambut dia x cantik,kulit x putih. Of course kawan yg asalnya baik dgn dia gelakkan dia,termasuk kwn lelaki sorang ni yg dulu kemain admire anak Ateen(selalu bg hadiah :') ) tp sejak budak sorang tu ckp jgn kwn..dia pun takut nk kawan dgn anak Ateen. Which is menghancurkan hati anak kecil ni. Sampai hati korang tau.

Now,Mia yg happy..dh down...pdhal pukul 6.30am dh sibuk2 nak siap pergi school. Waaaa..jahatnya engkau wahai cikgu,hancurkan hati anak aku!

Bila aku report kat Principal kes cikgu ejek Mia..asik menangkan bdk sorang tu..(bila dia kata Mia,Mia bls balik..dia kata Mia kata,bila Mia report..cikgu marah Mia balik) hancur hati c Mia. Cikgu yg dia syg..slalu puji dh berubah 360%. Dan soalan itu..dia tanya pd aku..kenapa cikgu berubah???

Sunday, 13 July 2014

Cara Penggunaan Dermanic Injection/ Kapsul.



Cara penggunaan:



 Suntikan dilakukan 
atau seminggu


sekaLi (bagi yang mempunyai metabolisma tinggi) 

dua minggu sekali pada

 saluran darah atau digelar sebagai IV (intravuscular) 

Lakukan suntikan pada mana2 klinik bertauliah .


MEREKA YanG dilarang mengambil 

DERMANIC  injection:

1. Mengambil Pil hormon kawalan kelahiran, injection seperti iucd, implan, skin patches, dan virginal rings

2. Tretinoin (Vesanoid)

3.ubat kemoterapi untuk merawat leukemia

4. Ibu mengandung

5. Ibu yg menyusukan anak(umur baby less than 1 year

6. Sakit jantung

7. Darah tinggi

8. Penyakit kronik
9. Umur 50 thun ke atas

10. Umur dibawah drp 17 tahun

Mereka yg digalakkan mengambil DERMANIC  INJECTION:

1. mempunyai masalah kulit GELAP yg degil.
2. Pesakit ekzema

3. Masalah jerawat kronik
 
4. Mereka yg inginkan kulit cantik

Saturday, 12 July 2014

Dermanic :: Putih dan selamat VVIP standard.



COMEL TAK KAWAN KTEEN NI? >_<
mcm Korean dah! Cik Gebu ni pengguna dan penjual Dermanic jugak!
injection dan kapsul utk makan.
Mcm Kteen tak bole mkn..sbb on IUCD..so sape2 yg amik any hormon treatment such as ubat perancang mmg x bole lah ye. Tapi utk luaran bole ek..kteen sapu sebagai MASK utk kecutkan jerawat dan remajakan kulit wajah. 
Nnti Kteen upload camne caranya..tp bole browse entry lain tentang testimoni yg dh try ye:)

Untuk further info bole whatsapp Kteen.









Pure Glutha tanpa kesan sampingan.








Macamana nak contact Mizzpinkkiss?


Review Pengguna /Testimoni









Tofu Soap /Sabun Putih berasaskan TOFU.




Apa itu Hyaluronik Asid/ Hyaluronic Acid

Apakah Asid Hyaluronic?
 
Asid hyaluronik (HA) adalah molekul pegangan air seperti gel yang pengisi ruang dan ejen kusyen 
dalam semua 
mamalia. Kusyen HA sendi, saraf, menghidrat kulit dan rambut, dan mengisi mata. 
Walaupun pada asalnya ditemui pada tahun 1934 oleh Karl Meyer, HA mendapat momentum
 hanya selepas lawatan oleh wartawan ke kampung 
Jepun Yuzuri Hara untuk mengetahui mengapa kedua-dua lelaki dan wanita dalam 
80 mereka dan 90-an mempunyai licin bebas kedut kulit, sendi fleksibel, kepala penuh rambut 
dan aktiviti tahap yang mencabar umur mereka. 
Ini akhirnya didapati berkaitan dengan molekul estrogen seperti dalam makanan 
mereka daripada soya dan tauhu, yang menghantar isyarat kepada sel-sel untuk membuat lebih
 banyak asid hyaluronic.



 
Badan kita secara kasar mengandungi 15 gram HA dan didapati di hampir setiap bahagian badan. 
Dengan kejadian yang meluas, ia adalah logik bahawa HA juga mempunyai pelbagai fungsi. 
Kajian saintifik telah menunjukkan bahawa HA meningkatkan penghidratan kulit, merangsang penghasilan 
kolagen dalam kulit, bekerja sebagai antioksidan dan penyapu jalan radikal bebas, mengekalkan keanjalan kulit, 
kusyen sendi dan tisu saraf, mempunyai aktiviti anti-bakteria dan anti-radang dan mengekalkan cecair dalam tisu 
mata, yang boleh membantu untuk melindungi daripada banyak kebimbangan mata mungkin.
 
Tubuh manusia purata mengandungi kira-kira 15 gram HA, satu pertiga daripada yang dihina dan disintesis
 setiap hari. Ini adalah di mana masalah timbul! Pembuatan tiap-tiap ejen pelindung tunggal dalam penurunan 
badan dengan usia dan HA tidak terkecuali kepada peraturan ini. Tahap penurunan asid hyaluronik diketahui 
mengiringi proses penuaan dan ia dianggarkan bahawa, apabila kita mencapai kami pertengahan 40-an, 
sintesis HA secara kasarnya 
separuh yang diperlukan oleh badan.

KESAN DARI SALAH GUNA PRODUK 
SEMAKIN PULIH DENGAN KRIM PERFECTLICIOUS.

Kulit: 
Hampir separuh daripada HA badan terletak di kolagen kulit dan ia adalah logik bahawa HA
memainkan peranan yang penting di sini. Asid Hyaluronic membantu untuk mengekalkan lebih 1000 kali
beratnya dalam air dalam sel-sel kulit, menjadikan ia satu pelembap yang sangat 
baik. Malah, tidak ada bahan biologi lain boleh mengekalkan air sebanyak HA menyebabkan peningkatan
kelancaran, melembutkan dan kedutan berkurangan. Tidak kurang pentingnya 
ialah keupayaan untuk mengeluarkan bahan buangan dari sel-sel termasuk yang di mana 
terdapat peredaran darah yang sedikit.
Hari ini, asid hyaluronik dianggap sama penting, jika tidak lebih penting, daripada Kolagen. 
Permohonan yang palingbiasa untuk asid hyaluronik adalah dalam terapi anti-penuaan, 
terutamanya dengan prosedur kosmetik seperti penghapusan ketidaksempurnaan kulit dan 
kedutan, tetapi ini tidak tanpa masalah dan sejak HA dimusnahkan oleh badan,
mereka perlu diulang dengan teratur dan sering mahal.